Overnatting og utleie

Overnatting

På det gamle presteenkesetet Huser ved Vorma, 20 minutter fra Oslo lufthavn Gardermoen kan gjestene finne ro og møte varm gjestfrihet i historiske omgivelser.

Vi tilbyr en leilighet med selvhushold i 2 etasje på stabburet og bed & breakfast i hovedbygningen. Rommene er pietetsfullt restaurert, har felles bad, gratis Internett og et vakkert uteområde med turmuligheter og morgenbad for hardhauser. Ta kontakt på husergard@gmail.com for en uforpliktende forespørsel. Vi tilbyr følgende overnattingsmuligheter:

Leilighet i annen etasje i mors hus

Leiligheten er på 50 m2 med kjøkken, bad og et bibliotek med sovesofa. Leiligheten har tre soverom med to senger på hvert rom. Fra rommene er det flott utsikt til elva Vorma. Vi anbefaler en tur ned på brygga for å nyte roen, spise medbragt eller grille. Er det varmt i været, er det fint å bade.

 

Det røde rommet

Picture 2 of 4

Det røde rommet er oppholdsrom for overnattingsgjester. Her finnes “minibar”, vannkoker, te og kaffe og ei bokhylle med bøker, puslespill m.m til late regnværsdager.Et rom å drømme seg bort i med gulv og trappeløp som bærer historien med seg og eventyrtegninger på dørene. Døra i trappeløpet har 1700 tallets løsning på selvlukkende dør.

 Rom i hovebygning fra 1760.

Ada-rommet ligger vestvendt og har en fantastisk utsikt mot Vorma. Soveromsmøblementet som består av dobbeltseng, to kommoder, to nattbord og to puffer,  er laget av bjørk fra garden.

Kleskottet  ligger sydvendt og har utsikt over elva og jordene. Året rundt er det mulig å se både rådyr, elg og rev fra vinduene. Rommet har to gamle jernsenger (enkeltsenger) og barnesenger. Rommet har tømmervegger og er det mest opprinnelige rommet.

Inga-rommet ligger sydvendt og har utsikt over elva og jordene. Året rundt er det mulig å se rådyr, elg, rev m.m.. Rommet har moderne dobbeltseng og en sofa. En vakker gammel kakkelovn er plassert i ei nisje og kan brukes ved behov.

I det røde gangrommet i 2 etasje er det “minibar”, vannkoker, te og kaffe og ei bokhylle med bøker og puslespill til late regnværsdager. Trappeløpet er beholdt i sin opprinnelige form med tømmervegger og trinn som er slitt ned av tidligere beboere. Døra er dekorert med en eventyrtegning inspirert av Kittelsen.

Selskapslokaler og møterom

Stabburet leies ut til arrangementer. Det er innlagt strøm og mulighet for bruk av PC og prosjektor.  Stabburssalen i 2 etasje er på 50 m2 med takhøyde på 4 meter. Vi har bord og stoler til 50 – 60 personer. Bygningen er uisolert og leies derfor bare ut i sommerhalvåret. Det er tilgang til utedo og innedo i hovedbygning etter avtale.

Tapetstua i hovedbygningen med tapet fra 1800 tallet og utsikt mot Vorma, kan leies til møter og andre arrangement. Bordet har plass til ca 15 personer.

Vi kan hjelpe til med bevertning og serveringsutstyr. Ta kontakt via husergard@gmail.com for et uforpliktende tilbud. Velkommen til gards!